Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Totaalplan Ruimte voor de Getes / Deelplan H - Kleine Gete in Wange en Overhespen

Deelplan H - Kleine Gete in Wange en Overhespen

Het deelgebied van de Kleine Gete in Wange en Overhespen wordt vooral gekenmerkt door een recente hermeandering van de Kleine Gete.

Plattegrond van het deelgebied Kleine Gete in Wange en Overhespen binnen het totaalplan Ruimte voor de GetesEnkele belangrijke doelstellingen die we vooropstellen:

  • Het waterbergingsgebied optimaliseren
  • Maatregelen opstellen om lokale woningen te beschermen
  • De structuur van de waterloop herstellen
  • Waterconservering bevorderen en verdroging tegengaan
  • Afstemmen van deze projecten met de toekomstige ontwikkeling van de Kasteelhoeve en de reeds uitgevoerde hermeandering

We houden je op de hoogte van de verdere uitwerking van het ontwerp.

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen, met inbegrip van investeringen, onderhoud, toezicht en ecologisch waterbeheer.

>> Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.