Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Kano- en kajaktrajecten

Kano- en kajaktrajecten

Propere waterlopen die kronkelen door de natuur... dat nodigt uit om te gaan varen. De VMM werkt op verschillende waterlopen mee om kanovaren en kajakken mogelijk te maken. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Peddelen op de Zenne

Ontdek de peddelroute op Zenne tussen Lot en Drogenbos en geniet van een groene oase vlak bij Brussel. Ondanks de nabijheid van de E19 meandert de route door de groene Zennevallei om te eindigen aan het Catalabos.

Meer over kanovaren op de Zenne

 

 

Kanovaren op de Dijle

Kanoën of kajakken in Vlaams-Brabant? Dan ben je bij de Dijle aan het juiste adres. Dankzij haar natuurlijk karakter en groot aantal bochten (meanders) is een gevarieerd leefgebied ontstaan voor heel wat dier- en plantensoorten. Met wat geluk kan je tijdens je vaartocht ijsvogels, een bever, libellen en bijzondere vissen zien.

Meer over kanovaren op de Dijle

 

 

Kanovaren op de Kleine Nete

Kanoën of kajakken in de Kempen? Dan heeft de Kleine Nete voor jou heel wat te bieden. De rivier is een van de weinige waterlopen in Vlaanderen waar nog zeldzame vissoorten voorkomen. Daarnaast zijn er heel wat waardevolle plantensoorten te zien. Jij kan in dit prachtige natuurdecor varen.

Meer over kanovaren op de Kleine Nete

 

 

Kanovaren op het kanaal van Stekene en Zuidlede

Kajakken, kanoën en stand-up paddling in het Waasland is een verleidelijk alternatief om deze prachtige streek te ontdekken. Verken de Wase wateren op je eigen tempo, langs spectaculaire natuurgebieden, onder bruggen met geschiedenis, en voorbij cafeetjes om aan te leggen en een terrasje te doen. Bekijk hier het kaartje met alle faciliteiten.

Meer over kanovaren op het kanaal van Stekene en Zuidlede

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen, met inbegrip van investeringen, onderhoud, toezicht en ecologisch waterbeheer.

>> Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.