Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ binnen stoken / Wanneer geeft de VMM een stookadvies?

Wanneer geeft de VMM een stookadvies?

Wanneer de gemiddelde, gemeten fijnstofconcentratie in Vlaanderen tijdens de laatste 24u te hoog is en er geen verbetering voorspeld wordt, geeft de VMM een stookadvies. We raden dan af om hout te verbranden als sfeerverwarming. Door houtverbranding dan te beperken, voorkom je extra luchtverontreiniging in je buurt.

De VMM geeft een stookadvies als één van volgende drempels voor fijn stof overschreden is:

Grootte fijn stof Drempelwaarde
PM2,5 35µg/m³
PM10 50 µg/m³

We adviseren dan om geen of zo weinig mogelijk hout te verbranden. Als de voorspellingen daarna aangeven dat de kans klein is dat de concentraties nog 24u lang boven de grens van 35µg/m³ (PM2,5) of 50 µg/m³ (PM10) blijven, zal het advies ingetrokken worden.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.