Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Proeftuinen Droogte / Wateroverschotten inzetten voor land- en tuinbouw

Wateroverschotten inzetten voor land- en tuinbouwAlternatieve waterbron voor de land- en tuinbouw

Alternatieve waterbron voor de land- en tuinbouw

Land- en tuinbouwbedrijven verduurzamen hun waterverbruik en zoeken naar alternatieve waterbronnen voor de irrigatie van hun gewassen.

Industriebedrijven bufferen overtollig water zoals regenwater, gezuiverd proceswater, groevewater en effluentwater van mestverwerking. Ze stellen het op een duurzame en intelligente manier ter beschikking via vaste leidingen of flexibele irrigatienetwerken. De nabijheid van bedrijven onderling is daarbij cruciaal.

Aan de slag met kennis uit deze proefprojecten

Land- en tuinbouwbedrijven verduurzamen hun waterverbruik en zoeken naar alternatieve waterbronnen zoals regen- of proceswater bij partners in de buurt. Hoe zet je een duurzame samenwerking met hen op? Welke hindernissen kom je tegen bij de aanleg van een leidingnetwerk? In dit webinar delen de proefprojecten Samenwerkwater, EURila en Groevewater hun bevindingen.

Proeftuinen droogte zijn samenwerkingen tussen bedrijven, non-profit en lokale besturen die slimmer omgaan met water in hun (bedrijfs)activiteiten. Ze experimenteren met nieuwe technieken op het terrein en verwerven kennis en inzichten voor de toekomst. 

» Wat houdt het in? Waarom dit initiatief? Hoe selecteren we de proeftuinen? 

Proeftuinen droogte kadert binnen het programma van de VMM dat deel uitmaakt van de »Blue Deal en het »Open Ruimte Platform

Logo Blue Deal en Open Ruimte Platform

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.