Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Proeftuinen Droogte

Proeftuinen droogte

31 proeftuinen werken al aan oplossingen voor waterschaarste

In november 2022 kregen 11 nieuwe samenwerkingen een subsidie om hun proeftuinvoorstel uit te voeren. In totaal lopen er nu 31 proeftuinen waarin verschillende bedrijven en organisaties samenwerken aan innovatieve projecten die waterschaarste in periodes van droogte kan inperken. Met deze proeftuinen willen we al doende leren over de praktische en technische uitdagingen en oplossingen op het terrein. Op die manier openen we de weg naar andere gelijkaardige projecten die overal in Vlaanderen de droogte te lijf gaan.

 

Snede gebieden

Klik op een van de punten om een project te bekijken

De VMM heeft het voorzitterschap van de Droogtecommissie en is aangewezen als trekker voor de subsidie 'Proeftuinen droogte'.

» Over VMM

Dit initiatief kadert binnen een programma van de VMM dat deel uitmaakt van de Blue Deal.
De Blue Deal is een programma dat de Vlaamse Regering lanceerde in de strijd tegen waterschaarste en droogte. Het programma bevat meer dan 70 acties en 400 projecten. Met de Blue Deal slaat Vlaanderen de weg in van minder verharding, meer vernatting en maximaal circulair watergebruik.

» Ontdek de volledige Blue Deal op bluedeal.vlaanderen

Logo's Blue Deal, Vlaanderen is water, Vlaamse Veerkracht en EU next generationProeftuinen droogte wordt ondersteund door het Open Ruimte Platform. Ontdek de andere Open Ruimte initiatieven op vlaanderen.be/open-ruimte-platform.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.