Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Update wateroverlast Vlaanderen

De toestand op de onbevaarbare waterlopen is bijna genormaliseerd, met uitzondering van de Heulebeek in de regio Kortrijk. Woensdagnacht en donderdagochtend wordt er nog bijkomende neerslag voorspeld. Op basis van de voorspellingen worden enkel niet-kritieke overstromingen verwacht.

Lees verder...

Toestand onbevaarbare waterlopen

De gevolgen op de waterlopen van de hevige neerslag maandag zijn bijna allemaal verdwenen. De meeste onbevaarbare waterlopen stromen ondertussen terug binnen hun bedding. Het waterpeil van de Heulebeek in West-Vlaanderen is wel nog alarmerend hoog.

Lees verder...

Verbouwplannen? Tip: koppel je regenwater af

Elke (ver)bouwer voelt het al een paar weken kriebelen: de lente geeft het startschot voor die (ver)bouwplannen die al een tijdje klaarliggen. Heb je daarbij ingepland om je regenwater van je afvalwater te scheiden? We geven je vijf goede redenen om je regenwater af te koppelen.

Lees verder...

Vissen zwemmen steeds vrijer in Vlaanderen

Vissen komen in Vlaanderen vaak in een doodlopende ‘straat’ terecht. Die knelpunten werkt de VMM stelselmatig weg. Met resultaat: 180 nieuwe of herstelde doorgangen die de voorbije jaren werden gerealiseerd, zorgen voor duidelijk meer vis in onze waterlopen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.