Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Heffingsbiljet 2017 voor gezinnen verzonden

Heffingsbiljet 2017 voor gezinnen verzonden

16-10-2017
Gezinnen die in Vlaanderen grondwater gebruiken of abonnee zijn van Brabant Water, krijgen jaarlijks een heffing toegestuurd door de VMM. Zo betalen ze mee voor de zuivering van het afvalwater. Binnenkort krijgen deze gezinnen het heffingsbiljet voor 2017 in de bus.

Bepaalde gezinnen krijgen een sociaal tarief of een vrijstelling van de heffing. De voorwaarden blijven dezelfde.

Het sociaal tarief geldt voor gezinnen met een inwonend gezinslid dat op 1 januari 2017 genoot van:

  • een leefloon of levensminimum van het OCMW;
  • het gewaarborgd inkomen voor bejaarden of de inkomensgarantie voor ouderen toegekend door de Federale Pensioendienst;
  • de inkomensvervangende tegemoetkoming voor personen met een handicap en/of de integratietegemoetkoming voor personen met een handicap en/of de tegemoetkoming hulp aan bejaarden toegekend door de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

Gezinnen die zelf hun afvalwater zuiveren in een individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater (IBA) kunnen een vrijstelling aanvragen.

Vanaf half oktober verstuurt de VMM de heffingsbiljetten voor gezinnen. Gezinnen met een eigen waterwinning (grondwater) en abonnees van Brabant Water zullen dan een heffingsbiljet in de bus krijgen.

Meer informatie over de berekening van de heffing, het aanvragen van een sociaal tarief of vrijstelling, of het indienen van een bezwaar vind je in de rubriek Heffingen

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.