Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Oktober 2017 / Afvalwater Pukkelpop in goede banen geleid

Afvalwater Pukkelpop in goede banen geleid

19-10-2017
Het festival Pukkelpop in Kiewit-Hasselt lokt elk jaar grote aantallen bezoekers en dat zorgt voor veel afvalwater. Na onderzoek kon de VMM vaststellen dat de afvalwaterstromen correct afgevoerd worden via riolering of met containers. Zo blijven de twee waterlopen in de buurt gevrijwaard van vervuiling.

Met vele duizenden bezoekers op vier dagen tijd, is Pukkelpop een van de grootste muziekfestivals van Europa. Zo’n mensenmassa produceert een vuilvracht die de twee lokale beken de Muggenbeek en de Schijnebroeksbeek onmogelijk kunnen opvangen. Daarom is een goed beheer van deze afvalwaterstromen essentieel om deze waterlopen te beschermen. Al sinds 2013 onderzoekt de VMM de impact op deze twee waterlopen.

Ook dit jaar onderzochten we de afvoersystemen voor het afvalwater. We gingen na of er een impact was op de waterkwaliteit van de twee waterlopen. Onze medewerkers inspecteerden twee campings en het festivalterrein zelf.

Op enkele kleinere technische problemen zoals lekkages na, waren er geen onregelmatigheden. Alle afvalwaterstromen werden adequaat beheerd en afgevoerd via riolering of met containers.

Bovendien zijn enkele tekortkomingen van voorgaande jaren dankzij constructief overleg met de organisatie weggewerkt. 

Lees het volledige rapport

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie oktober 2017

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.