Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

32% minder pesticiden gebruikt in 2020, Infrabel met 88% grootste verbruiker

De hoeveelheid gebruikte pesticiden is vorig jaar met 32% afgenomen. Dat blijkt uit het rapport 'Duurzaam gebruik pesticiden 2020'. Het totaal gebruikte werkzame stof daalt van 5,6 ton (2018) en 3,7 ton (2019) naar 2,5 ton (2020). De federale overheidsdiensten staan in voor 88% van dit pesticidegebruik, de Vlaamse overheidsdiensten voor 3% en de gemeenten voor 9%.

Lees verder...

Grote Steunbeer in Diest wordt geautomatiseerd

De Demervallei rond Diest is van oudsher erg overstromingsgevoelig. Om Diest te beschermen tegen wateroverlast zijn in de loop der jaren al heel wat maatregelen genomen. Daar komt nu de vernieuwing van de Grote Steunbeer aan de Saspoort bij. De stuw wordt regelbaar gemaakt, zodat het waterpeil beter kan worden beheerd.

Lees verder...

Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

Waregem Koerse was dit jaar het startschot voor een eerste luik in het project om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken. De ‘poort tot de hippodroom’ moet een groene, uitnodigende plek worden waar het aangenaam vertoeven is. De stad Waregem, de VMM en de Intercommunale Leiedal slaan voor het hele project de handen in mekaar.

Lees verder...

Samen tegen erosie in Vlaamse Ardennen

De regio van de Vlaamse Ardennen is heuvelachtig en daardoor erg erosiegevoelig. Verschillende Vlaamse partners hebben binnen het Europese Triple C-project hun krachten gebundeld om te strijden tegen wateroverlast en erosie. Hiervoor werkten ze nauw samen met de landbouwers, lokale besturen en waterloopbeheerders. Op dinsdag 7 september hebben we de resultaten gepresenteerd op het slotevenement in Oostende.

Lees verder...

Slotevent burgerwetenschap project Zuivere Lucht

De afgelopen drie jaar gingen de VMM, GGD Haaglanden, Stad Antwerpen, Universiteit Antwerpen en VFA Solutions samen op zoek naar oplossingen om de impact van schadelijke stoffen uit de buitenlucht op het binnenmilieu te beperken. Op dinsdagvoormiddag 28 september organiseren we samen met onze partners het slotevenement over het aspect burgerwetenschap.

Lees verder...

Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen

De oude, analoge atlassen van de onbevaarbare waterlopen die het juridisch statuut van de waterlopen vastleggen, worden vervangen door een digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten. Tot en met 28 februari 2022 kan je tijdens het openbaar onderzoek de digitale atlas inkijken en becommentariëren.

Lees verder...

Zenneterrassen in opbouw

De VMM werkt in Halle mee aan een beleefbare Zenne. De Zenne was vroeger vaak verscholen achter een haag of een hek, maar daar wordt nu verandering in gebracht! We zijn bezig met de bouw van de Zenneterrassen, waar elke waterliefhebber de waterloop kan (her)ontdekken.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.