Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Februari 2024 / Nog exact een maand … en dan begint de Week van het Water 2024

Nog exact een maand … en dan begint de Week van het Water 2024

22-02-2024
Nog één maand en dan is het zover. Op 22 maart, de dag die wereldwijd erkend wordt als Wereldwaterdag, zetten we in Vlaanderen een tandje bij om het waterbewustzijn onder de Vlaamse burgers te vergroten via onze Week van het Water. Een hele week lang, en zelf iets langer, benadrukken we het belang van water in onze regio en moedigen we organisaties en partners aan om hun eigen werking rond water in de kijker te zetten.

Ambassadrice Saartje Vandendriessche

We zijn blij om te kunnen onthullen dat presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche de ambassadrice voor de Week van het Water 2024 wordt. Saartje heeft een passie voor de natuur en draagt het thema een warm hart toe. Met haar aanstekelijke energie en nauwe betrokkenheid zal zij ons helpen om de boodschap over het belang van en de verwondering voor water te verspreiden.

Saartje Vandendriessche

Registreer je activiteit

Het is nog steeds mogelijk om zelf mee in de campagne te stappen en een activiteit te organiseren die water of je werking rond water in de kijker zet. Of het nu gaat om educatieve workshops, schoonmaakacties, lezingen over waterbesparing, elke actie telt. Registreer je activiteit op de website en samen maken we een verschil.

Nog een extra tip: plaats je activiteit ook op de UiTinVlaanderen-kalender.

Verspreid de boodschap in je eigen netwerk

We roepen graag ook iedereen op om de boodschap over de Week van het Water binnen je eigen netwerk mee te verspreiden. Gebruik zeker onze hashtags #WeekvanhetWater, #waterbewustzijn en #zotvanwater op sociale media om je eigen initiatieven te delen.

De Week van het Water is een unieke kans voor steden, gemeenten, organisaties en verenigingen om samen te komen in de strijd voor een duurzamere en waterbewuste toekomst. Het biedt de gelegenheid om een gemeenschap en beweging te creëren die niet alleen tijdens de campagneweek, maar het hele jaar door, het belang van water in Vlaanderen benadrukt.

Week van het Water »

 

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.