Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Lucht / Luchtkwaliteit / Stookadvies / Stoten gezinnen echt zoveel uit?

Stoten gezinnen echt zoveel uit?

We verwarmen met z'n allen massaal onze huizen en dat speelt een niet te onderschatten rol in de uitstoot van luchtvervuilende stoffen.

Ook de industrie en het verkeer dragen natuurlijk hun steentje bij. Maar daar zien we de laatste jaren een daling in de uitstoot, zowel in het verkeer als in bijvoorbeeld de land- en tuinbouw. De uitstoot door huishoudens daarentegen is de laatste 15 jaar blijven stijgen, doordat o.a. het verbruik van hout voor verwarming toeneemt.

Evolutie van de PM10-emissie (ton) door de verschillende sectoren in Vlaanderen

Lees de volledige bespreking van de fijnstofuitstoot in Vlaanderen

De VMM houdt een vinger aan de pols van de luchtkwaliteit in Vlaanderen en stippelt het luchtbeleid uit om luchtverontreiniging aan te pakken.

» Over VMM

Op deze infografiek tonen we de uitstoot die bij houtverbranding vrijkomt en geven we een overzicht van de gezondheidsrisico's. Daarnaast vergelijken we de uitstoot van een open haard, kachel, pelletkachel en een auto. Conclusie: houtverbranding produceert meer fijn stof dan wegverkeer in Vlaanderen.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.