Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Blue deal Vlaanderen pakt waterschaarste en droogte aan / Collectieve regenwaterprojecten / Projecten tot 300m³ / Vorselaar - Hergebruik van regenwater in de marktomgeving

Vorselaar - Hergebruik van regenwater in de marktomgeving

Het integraal waterbedrijf Pidpa legt in de gemeente Vorselaar (Antwerpen) een groot bufferbekken aan onder de Markt in het centrum. In totaal zal dit bufferbekken 275.000 liter water opvangen. Dat regenwater zal hergebruikt worden door de scholen in de omgeving voor sanitaire toepassingen.

Het gebufferde regenwater zal eerst een beperkte zuivering ondergaan alvorens Pidpa dit regenwater levert. Op die manier blijft ook de waterkwaliteit in de scholen gewaarborgd.

Door slim om te gaan met regenwater besparen de scholen op drinkwater. Bovendien heeft de gemeente steeds een waterreserve achter de hand, wat zeer nuttig kan zijn in droge periodes.

"Dit project zorgt ervoor dat de gemeente gewapend is om in de toekomst op een heel bewuste manier om te gaan met de waterproblemen."

Projectpaspoort

Totale buffercapaciteit regenwater voor hergebruik: 275 m³

Regenwater hergebruikt voor: Onderhoud publiek sanitair

Initiatiefnemer: Pidpa

Contactpersoon: Maarten Debusschere (maarten.debusschere@pidpa.be)

Partners

  • Gemeente Vorselaar
  • Donchestichting
  • OZCS
  • Thomas More

De Vlaamse Milieumaatschappij zet haar schouders onder de Blue Deal en bindt zo mee de strijd aan tegen waterschaarste en droogte in Vlaanderen.

» Over VMM

Dit initiatief kadert binnen een programma van de VMM dat deel uitmaakt van de Blue Deal.

Logo's Blue Deal, Vlaanderen is water, Vlaamse Veerkracht en EU next generation

Een vraag over deze projecten?

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.