Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ grondwater / Moet ik ook een heffing en vergoeding betalen bij gebruik van het water in mijn tuin?

Moet ik ook een heffing en vergoeding betalen bij gebruik van het water in mijn tuin?

Ook als je enkel gebruik maakt van het grondwater voor de tuin, moet je nog een heffing op de waterverontreiniging betalen (iedere natuurlijke of rechtspersoon die in het jaar voorafgaand aan het heffingsjaar heeft beschikt over een eigen waterwinning of water heeft geloosd ongeacht de herkomst van het water, is heffingsplichtig).

Als je geen gebruik maakt van het rioleringsstelsel omwille van land- en tuinbouwactiviteiten, dan hoef je voor dat afvalwater geen gemeentelijke saneringsvergoeding te betalen. Je informeert het beste even bij je waterbedrijf of het in jouw geval mogelijk is om die reden geen saneringsvergoeding te betalen, en welke procedure je daarvoor moet volgen.

Voor besproeien van de tuin kun je echter beter regenwater gebruiken. Het is veel duurzamer om daar geen zuiver grondwater aan te verspillen. De voordelen van regenwatergebruik kun je lezen in de rubriek Regenwater.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.