Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ grondwater / Moet ik ook een heffing en vergoeding betalen bij gebruik van grondwater in mijn tuin?

Moet ik ook een heffing en vergoeding betalen bij gebruik van grondwater in mijn tuin?

Ook als je enkel gebruik maakt van het grondwater voor de tuin, moet je nog een heffing op de waterverontreiniging betalen (iedere natuurlijke of rechtspersoon die in het jaar voorafgaand aan het heffingsjaar heeft beschikt over een eigen waterwinning of water heeft geloosd ongeacht de herkomst van het water, is heffingsplichtig).

Of je een gemeentelijke saneringsvergoeding moet betalen, moet je navragen bij je waterbedrijf, die die kost aanrekent. Contacteer je waterbedrijf.

Voor besproeien van de tuin kun je echter beter regenwater gebruiken. Het is veel duurzamer om daar geen zuiver grondwater aan te verspillen. De voordelen van regenwatergebruik kun je lezen in de rubriek Regenwater.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.