Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ grondwater / Kan ik de kwaliteit van mijn putwater gratis laten controleren door de VMM?

Kan ik de kwaliteit van mijn putwater gratis laten controleren door de VMM?

Je kan de kwaliteit van je putwater jaarlijks gratis door de Vlaamse Milieumaatschappij laten onderzoeken, op voorwaarde dat het putwater gebruikt wordt voor menselijke consumptie (drinken, koken en baden) en je niet kan aansluiten op het openbare waternet.

Een aanvraagformulier voor het onderzoek van putwater kan je terugvinden op www.vmm.be/water/grondwater/gebruik#section-4.

Het laatste gedeelte moet ingevuld worden door de gemeente. Na ontvangst neemt de VMM contact met je op om een afspraak te maken voor de staalname. Van zodra de analyseresultaten beschikbaar zijn, worden ze door de VMM doorgestuurd naar het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid (www.zorg-en-gezondheid.be/afdeling-preventie), die ze samen met een gemotiveerd advies over de drinkbaarheid van het onderzochte grondwater naar je opstuurt.

De normen waaraan drinkwater moet voldoen vind je hier: http://www.ejustice.just.fgov.be/mopdf/2003/01/28_2.pdf#page=13.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.