Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ grondwater / Moet ik een verzegelde debietmeter plaatsen voor mijn grondwaterwinning? Wat als het zegel verbroken is?

Moet ik een verzegelde debietmeter plaatsen voor mijn grondwaterwinning? Wat als het zegel verbroken is?

Als je grondwater gebruikt als particulier (kleinverbruiker), moet je geen debietmeter plaatsen. Je verbruik wordt dan aangerekend met een forfait per persoon.

Ook bij draineringen die noodzakelijk zijn om het gebruik of de exploitatie van bouw- en weilanden mogelijk te maken en grondwaterwinningen met een handpomp hoeven geen debietmeter.

Alle andere grondwaterwinningen moeten wel een verzegelde debietmeter hebben. Alle informatie over de verzegeling van een debietmeter vind je terug op https://www.vmm.be/water/heffingen/debietmeters.

Als je de verbreking van een zegel van de watermeter wil melden, moet je het formulier op https://www.vmm.be/water/heffingen/debietmeters invullen. De contactgegevens voor de VMM-buitendienst in jouw regio vind je onderaan dit formulier. Eens het volledig ingevulde formulier in ons bezit, is dit een geldige melding.

Je wordt dan opgenomen in de planning en je meter zal door VMM ter plaatse worden verzegeld.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.