Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Totaalplan Mark / Projectupdates totaalplan Mark / Start rooiwerken (14-3-2018)

Start rooiwerken (14-3-2018)

Na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning is de aanbestedingsprocedure afgrond en is een aannemer aangesteld. Als eerste werk zullen de meeste bomen dienen gerooid te worden, voorafgaand aan het broedseizoen.

Als eerste werk moeten de meeste bomen gerooid worden, voorafgaand aan het broedseizoen.Deze werken startten begin maart. Afhankelijk van de terreinomstandigheden en de planning van de aannemer worden de verdere werken aangevat. Verwacht wordt dat dit zal gebeuren in het late voorjaar.

Onderstaand kaartje geeft indicatie van waar bomen gerooid worden.

Kaartje rooiwerken Mark

De rooiwerken gebeuren voornamelijk in het populierenbos tussen de Tollembeekstraat en de Mark, het terrein afwaarts de Nieuwstraat en de bomen langsheen de Mark afwaarts de Driscart. In samenspraak met het agentschap voor Natuur en Bos worden de gekapte bomen gecompenseerd door nieuwe aanplantingen.

We verwachten dat de verdere werken doorgaan in het late voorjaar, afhankelijk van de terreinomstandigheden. 

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen, met inbegrip van investeringen, onderhoud, toezicht en ecologisch waterbeheer.

>> Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.