Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Totaalplan Mark / Projectupdates totaalplan Mark / Start rooiwerken (14-3-2018)

Start rooiwerken (14-3-2018)

Na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning is de aanbestedingsprocedure afgrond en is een aannemer aangesteld. Als eerste werk zullen de meeste bomen dienen gerooid te worden, voorafgaand aan het broedseizoen.

Als eerste werk moeten de meeste bomen gerooid worden, voorafgaand aan het broedseizoen.Deze werken startten begin maart. Afhankelijk van de terreinomstandigheden en de planning van de aannemer worden de verdere werken aangevat. Verwacht wordt dat dit zal gebeuren in het late voorjaar.

Onderstaand kaartje geeft indicatie van waar bomen gerooid worden.

Kaartje rooiwerken Mark

De rooiwerken gebeuren voornamelijk in het populierenbos tussen de Tollembeekstraat en de Mark, het terrein afwaarts de Nieuwstraat en de bomen langsheen de Mark afwaarts de Driscart. In samenspraak met het agentschap voor Natuur en Bos worden de gekapte bomen gecompenseerd door nieuwe aanplantingen.

We verwachten dat de verdere werken doorgaan in het late voorjaar, afhankelijk van de terreinomstandigheden. 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.