Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Herinrichting Ledebeek / Projectupdates / 9/3/2023: Kapwerken gestart

9/3/2023: Kapwerken gestart

09-03-2023
Op dinsdag 7 maart 2023 ontvingen we de omgevingsvergunning voor het kappen van een aantal bomen langs de Ledebeek. De firma Cocquyt, die de werkzaamheden uitvoert, ging op woensdag 8 maart aan de slag. Het kapseizoen loopt namelijk af in maart en het was dus zaak om snel te handelen.

Op die manier kunnen de andere noodzakelijke werken voor de aanleg van het winterbed starten van zodra de vergunning daarvoor is verleend.

Belang van de kapwerken

Het kappen van de bomen is niet alleen noodzakelijk om de ruimte te voorzien voor het bergen van een extra 50.000 m³ water in de beek, maar ook om uiteindelijk méér natuurwaarde te creëren in en langs de beek. Zo zullen er na de realisatie meer bomen en struiken langs de vernieuwde beek staan dan ervoor.

Vergunningen 

De voorbije maanden werd werk gemaakt van de nodige vergunningen om de werken uit te voeren. Momenteel loopt nog een openbaar onderzoek voor de aanleg van het winterbed (de eigenlijke heraanleg van de Ledebeek).

Hier vind je de link naar de documenten van het onderzoek voor het trajectgedeelte in Lochristi: https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/#openbaaronderzoek/projectuuid=76k0TKJITQCR8sg2QkUaNA

Het onderzoek voor het grondgebied Destelbergen vind je hier:
https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/#openbaaronderzoek/projectuuid=7mNGvwSmRkq_vXyZlp_3RA

Het omgevingsonderzoek voor de aanleg van het winterbed op het grondgebied Lokeren vind je hier:
https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/#openbaaronderzoek/projectuuid=LFcQ5PPtSpa4-zHypy6Y6A

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.