Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Woordvoerder Katrien Smet is het vaste aanspreekpunt voor de pers.

Woordvoerder VMMVolg VMM via RSSZij is steeds bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte en duidelijke informatie.

Je kan Katrien Smet bereiken via:

Tel: 053 72 65 73

E-mail: k.smet@vmm.be

 

Een overzicht van de recente persberichten:

31-05-2021: AeroHelden: 150 betrokken families, klaar om te getuigen

Onze 150 Franse en Belgische gezinnen hebben hun microsensor 'Senso' ontvangen en hebben intussen bijna twee maanden met luchtuitdagingen achter de rug. Elke maand, van april tot eind juli, wordt hun dagelijks leven onderbroken door uitdagingen die ze als gezin moeten aangaan, proeven die moeten worden uitgevoerd en metingen die binnen en buiten moeten worden verricht om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is leren terwijl ze plezier hebben!

Lees verder...

17-05-2021: ruimen Dijle centrum Leuven

De VMM haalt op maandag 17 mei vuil uit de Dijle in het centrum van Leuven. Als waterloopbeheerder doen we dit minstens één keer per jaar. Elk jaar vinden we er tientallen fietsen in de waterloop. De fietsen zijn vaak nog op slot, maar belanden toch over de brugleuningen in het water. Niet alleen fietsen worden er uit gehaald, ook winkelkarren, parkeerborden en nadarhekken zijn terug te vinden in de Dijle.

Lees verder...

Oproep Proeftuinen Droogte 3.0 - steun voor innovatieve waterbesparing

De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert voor de derde keer een oproep voor innovatieve samenwerkingsverbanden die inzetten op waterbesparing en/of circulair watergebruik. Minstens 3 private bedrijven moeten hiervoor een samenwerking aangaan. Nieuw in deze editie is dat ook één of meer niet-private partners aan het samenwerkingsverband kunnen deelnemen. Voor de Proeftuinen Droogte 3.0 maakte Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir 4 miljoen euro vrij. Goedgekeurde projecten kunnen tot 75% steun krijgen. De oproep loopt tot 26 juli 2021.

Lees verder...

19-03-2021 Vlaamse Waterdagen van 20 tot 28 maart 2021

22 maart is het Wereldwaterdag en dat laten we niet zomaar voorbijdrijven! We bundelen de diverse initiatieven rond waterbeheer, -kwaliteit en beleving in de Vlaamse waterdagen van 20 tot 28 maart 2021. Wandelen of een fietstocht met je bubbel, of gewoon online vanuit je zetel. Er is voor elk wat wils op www.waterdagen.be.

Lees verder...

01-03-2021 Vijftig gezinnen gezocht om Aerohelden te worden

In het kader van het TransfAIR-project, een Europees Interreg V FWVl-project in de grensregio, zijn de Franse en Belgische instanties, bevoegd voor de luchtkwaliteit (IRCEL, VMM, ISSeP, AWAC, Atmo Hauts-de-France) op zoek naar 50 gezinnen met één of meer kinderen van 6 tot 12 jaar. Het doel? De lucht om ons heen onderzoeken en plezier maken!

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.