Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Onze woordvoerder Katrien Smet is bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via k.smet@vmm.be of 053 72 62 22.

26-03-2024 Beekherstel Molenbeek-Bollaak in Ranst zorgt voor extra natte natuur

In Emblem (Ranst) werkt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) volop aan het beekherstel van de Molenbeek-Bollaak. Dit najaar kronkelt de waterloop opnieuw tussen het Netekanaal en de Kleine Nete. Door historisch aangelegde recreatievijvers om te vormen tot een krekensysteem functioneert het valleigebied opnieuw als natte natuur. Natuurpunt is beheerder in het gebied en gemeente Ranst verwierf een aantal gronden.

Lees verder...

Vierde editie Week van het Water streeft naar waterbewustzijn en -beleving in Vlaanderen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) organiseert voor de vierde keer de Week van het Water. Van 22 tot 31 maart 2024 vinden in heel Vlaanderen meer dan 100 activiteiten plaats die focussen op waterbewustzijn en -beleving. Meer dan 110 verenigingen, lokale besturen en organisaties engageren zich. De week start op Wereldwaterdag. “De naam Vlaanderen betekent zoveel als ‘overstroomd land’. Wij Vlamingen zijn dus al van oudsher bezig met water, het zit in ons culturele DNA. Water is onze bondgenoot, onze kostbaarste grondstof. Het is goed om daar stil bij te staan en daar echt bewust van te worden”, zegt de Vlaamse minister van Omgeving.

Lees verder...

21-02-2024 Nieuwe vistrap bij Rentfortmolen in Bilzen voor vrije vismigratie op Demer

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is gestart met de bouw van een vistrap bij de Rentfortmolen in het Limburgse Bilzen. Dankzij een alternatieve route zullen vissen er opnieuw vrij migreren, wat belangrijk is voor hun voortplanting. Dit is het derde van vijf knelpunten die weggewerkt wordt om doorgang voor vissen op de ganse Demer mogelijk te maken. Voor deze werken werden gronden verworven van de stad Bilzen en aanpalende privé-eigenaars.

Lees verder...

18-01-24 Green Deal Klimaatbestendige Omgeving

Onze leefomgeving robuuster maken tegen de invloeden van het veranderende klimaat. Dat is het doel van de Green Deal Klimaatbestendige Omgeving die donderdag in Hasselt werd gelanceerd. Het Departement Omgeving, de Vlaamse Milieumaatschappij en ruim vijftien milieuorganisaties en spelers uit de bouwsector plaatsten samen hun handtekening onder deze Deal. De ondertekenaars engageren zich om de komende drie jaar een plek te creëren waarin ze aan de slag kunnen gaan, van elkaar leren en samenwerken.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.