Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Woordvoerder Katrien Smet is het vaste aanspreekpunt voor de pers.

Woordvoerder VMMVolg VMM via RSSZij is steeds bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte en duidelijke informatie.

Je kan Katrien Smet bereiken via: k.smet@vmm.be

 Een overzicht van de recente persberichten:

28-09-2021 - Provincie en Vlaamse Milieumaatschappij plannen ecologische inrichting waterlopen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

De Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) werken samen om het provinciedomein De Gavers uit te breiden. Het gaat om de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied en de hermeandering van de Gaverbeek. Deze versterking van het grootste groengebied van de Kortrijkse regio gebeurt in samenspraak met de lokale besturen Harelbeke en Deerlijk. De Gavers is met ongeveer 800.000 bezoekers per jaar het drukst bezochte provinciedomein in West-Vlaanderen. De Provincie wil in dit gebied waterbuffering combineren met natuurontwikkeling en zachte recreatie.

Lees verder...

28-09-2021 - Lancering samenvoorzuiverelucht.eu

Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die kan verbeterd worden. De voorbije 3 jaar werkten 5 partners uit Vlaanderen en Nederland samen in het Europese Interreg ‘Project Zuivere Lucht’ aan oplossingen om de (binnen)luchtkwaliteit te verbeteren. Vandaag stelden we onze resultaten voor op het slotevenement rond burgerwetenschap. Eén van de belangrijkste realisaties is de nieuwe website samenvoorzuiverelucht.eu. Hiermee willen we burgers en lokale overheden aanmoedigen om zich te informeren over luchtkwaliteit en ook zelf actie te ondernemen.

Lees verder...

27-09-2021 - Nieuwe meetcampagnes lucht én geluid voor betere leefomgeving E17/R8

Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem zetten samen met Intercommunale Leiedal, het Vlaams Departement Omgeving en de Vlaamse Milieumaatschappij een nieuwe luchtkwaliteits-meetcampagne op in de omgeving van Hoog Kortrijk en Kortrijk-Oost (grondgebied Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem). Over een periode van 15 maanden zullen op 33 locaties de concentratie stikstofdioxide (NO2) gemeten worden. Daarnaast worden voor anderhalve maand geluidsmetingen uitgevoerd om het wegverkeerslawaai grondig te onderzoeken.

Lees verder...

27-09-2021 - Vijf meanders aangesloten op de Kleine Gete

Op 27 september leerde de zevende Demerdag aan de aanwezige gemeentelijke, provinciale en Vlaamse mandatarissen en water- en natuurbeheerders hoe ‘integraal waterbeleid’ zorgt voor klimaatadaptatie. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “De overstromingen van juli dit jaar en de droogte van de drie jaar voordien tonen aan dat we er met bufferbekkens alleen niet meer komen. We hebben nood aan meer natte natuur en natuurlijke valleien om overstromingen en droogte de komende jaren aan te pakken."

Lees verder...

13-09-2021 - Omer Vanoudenhovenlaan afgesloten vanaf 24 september voor renovatie Grote Steunbeer in Diest

Begin augustus startte de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) met de vernieuwing van de oude stuw, de Grote Steunbeer, aan de Saspoort in Diest. De restauratie zal ervoor zorgen dat straks de échte Demer weer door Diest stroomt. De werkzaamheden die meerdere jaren gaan duren, zijn nauwkeurig gepland om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Voor de volgende fase van de werken, namelijk de verbinding van de Demer met de Begijnebeek, is het noodzakelijk dat de Omer Vanaudenhovelaan wordt afgesloten vanaf 24 september tot de tweede helft van november. Het doorgaand verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via de andere zijde van de Ring rond Diest.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.