Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

We zijn bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via pers@vmm.be of 053 72 62 22.

23-11-2021 Zenne mag weer trots door de stad Halle stromen

De Zenne is onlosmakelijk verbonden met Halle. Maar ze wordt bijna overal verscholen achter een hek of haag. Met de bouw van 3 Zenneterrassen heeft de Vlaamse Milieumaatschappij, samen met de stad Halle, de provincie Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei van de Zenne een waterloop gemaakt die zich niet langer moet verstoppen in de stad. De bouw van de terrassen maakt onderdeel uit van een brede toekomstvisie om de Zenne dichter te brengen bij de Hallenaar en bij alle waterliefhebbers.

Lees verder...

28-09-2021 - Provincie en Vlaamse Milieumaatschappij plannen ecologische inrichting waterlopen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

De Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) werken samen om het provinciedomein De Gavers uit te breiden. Het gaat om de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied en de hermeandering van de Gaverbeek. Deze versterking van het grootste groengebied van de Kortrijkse regio gebeurt in samenspraak met de lokale besturen Harelbeke en Deerlijk. De Gavers is met ongeveer 800.000 bezoekers per jaar het drukst bezochte provinciedomein in West-Vlaanderen. De Provincie wil in dit gebied waterbuffering combineren met natuurontwikkeling en zachte recreatie.

Lees verder...

28-09-2021 - Lancering samenvoorzuiverelucht.eu

Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die kan verbeterd worden. De voorbije 3 jaar werkten 5 partners uit Vlaanderen en Nederland samen in het Europese Interreg ‘Project Zuivere Lucht’ aan oplossingen om de (binnen)luchtkwaliteit te verbeteren. Vandaag stelden we onze resultaten voor op het slotevenement rond burgerwetenschap. Eén van de belangrijkste realisaties is de nieuwe website samenvoorzuiverelucht.eu. Hiermee willen we burgers en lokale overheden aanmoedigen om zich te informeren over luchtkwaliteit en ook zelf actie te ondernemen.

Lees verder...

27-09-2021 - Nieuwe meetcampagnes lucht én geluid voor betere leefomgeving E17/R8

Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem zetten samen met Intercommunale Leiedal, het Vlaams Departement Omgeving en de Vlaamse Milieumaatschappij een nieuwe luchtkwaliteits-meetcampagne op in de omgeving van Hoog Kortrijk en Kortrijk-Oost (grondgebied Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem). Over een periode van 15 maanden zullen op 33 locaties de concentratie stikstofdioxide (NO2) gemeten worden. Daarnaast worden voor anderhalve maand geluidsmetingen uitgevoerd om het wegverkeerslawaai grondig te onderzoeken.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.