Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Woordvoerder Katrien Smet is het vaste aanspreekpunt voor de pers.

Woordvoerder VMMVolg VMM via RSSZij is steeds bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte en duidelijke informatie.

Je kan Katrien Smet bereiken via: k.smet@vmm.be

 Een overzicht van de recente persberichten:

23-01-2021 CurieuzeNeuzen in de Tuin meet hitte en droogte van tuinen in de zomer

Zaterdag 23 januari lanceren UAntwerpen en De Standaard een nieuwe burgeronderzoek, CurieuzeNeuzen in de Tuin. De Vlaamse Milieumaatschappij is één van de trotse partners die het onderzoek steunen. Deze keer voeren de CurieuzeNeuzen onderzoek uit in tuinen overal in Vlaanderen. Door zelf een sensor te plaatsen in de gazon, kunnen 5.000 burgers bijdragen aan het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit.

Lees verder...

22-12-2020 Gebruik pesticiden openbare besturen blijft afnemen

Nooit eerder gebruikten openbare besturen minder pesticiden dan vandaag. Dat blijkt uit het rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. “Pesticidegebruik tot een absoluut minimum beperken is goed voor het milieu én de gezondheid van de mensen. De grootste gebruiker blijft federaal spoorwegbeheerder Infrabel, ik verwacht dus bijkomende inspanningen van hen om minder pesticiden te gebruiken en actief te zoeken naar alternatieven voor het onderhoud van de sporen en de terreinen die het beheert. ,” zegt Demir.

Lees verder...

27-11-2020 – informatiedrempel fijn stof Vlaanderen overschreden

Er was de voorbije 24u veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Lees verder...

20-11-2020 Stuurgroep leefmilieukwaliteit in Genk-Zuid

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) stelde vandaag de nieuwe meetresultaten lucht voor in de stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid. Daarnaast maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) een inschatting van de gezondheidsimpact voor de omwonenden van het industriegebied. In de stuurgroep zetelen de betrokken gemeenten, provincie Limburg, Vlaamse overheidsdiensten en het lokale bedrijfsleven.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.