Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Woordvoerder Katrien Smet is het vaste aanspreekpunt voor de pers.

Woordvoerder VMMVolg VMM via RSSZij is steeds bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte en duidelijke informatie.

Je kan Katrien Smet bereiken via:

Tel: 053 72 65 73

E-mail: k.smet@vmm.be

 

Een overzicht van de recente persberichten:

02-09-2016 Heraanleg van de historische Demer door Diest

De voorbije 4 jaar is de Demer in Diest in haar volle glorie hersteld: van verdwenen rivier in de vorige eeuw tot fiere waterloop doorheen de hele stad. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft samen met de stad Diest de werken recent tot een goed einde gebracht en dat mag gevierd worden. Op 4 september wordt de Demer officieel en feestelijk weer welkom geheten in de stad.

Lees verder...

08-08-2016 Bouw van een vispassage, een ecologische vijverpartij en een vogeluitkijktoren langs de Grote Nete

Vanaf augustus 2016 starten de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap Natuur en Bos (ANB) met het bouwen van een vispassage, een ecologische vijverpartij en een vogeluitkijktoren langs de linkeroever van de Grote Nete ter hoogte van de Straalmolen in Balen. De werken voor de vispassage worden uitgevoerd in kader van het LIFE+ project Grote NeteWoud (LIFE12 NAT/BE000438). De vispassage moet ervoor zorgen dat de vissen opnieuw stroomopwaarts kunnen zwemmen en hun paaiplaatsen kunnen bereiken. De inrichting van de ecologische vijverpartij en de bouw van de vogeluitkijktoren worden gefinancierd door het ANB.

Lees verder...

04-08-2016 Kortenaken werkt aan nieuwe maatregelen tegen lokale wateroverlast

In het weekend van 23 en 24 juli werd de gemeente Kortenaken getroffen door ernstige wateroverlast. Een uitzonderlijk grote hoeveelheid neerslag lag aan de basis van deze watersnood. Op vrijdag 29 juli, binnen de week na de wateroverlast, vond er in het gemeentehuis van Kortenaken een vergadering plaats, op initiatief van Burgemeester Patrick Vandijck, om de wateroverlast te bespreken en te evalueren. De gemeente Kortenaken, de Vlaamse Milieumaatschappij, en Watering Velpedal bekeken samen welke initiatieven kunnen genomen worden, om beter gewapend te zijn tegen hevige lokale neerslag.

Lees verder...

14-07-2016 Sociale statistieken drinkwater 2015 beschikbaar

De relatie tussen de watermaatschappijen en de rioolbeheerders en hun klanten wordt sinds 2011 in belangrijke mate bepaald door het algemeen waterverkoopreglement. Jaarlijks wordt hierover gerapporteerd door de Vlaamse Milieumaatschappij. Het rapport ‘Statistieken toepassing Algemeen Waterverkoopreglement 2015’ bevat gegevens over onder meer het aantal klanten, ontvangen klachten, het opvolgen van wanbetaling, de werking van de lokale adviescommissie en het aantal afsluitingen van de watertoevoer.

Lees verder...

08-07-2016 Veilig zwemmen in Vlaanderen

Met het mooie weer kan een verfrissende duik heerlijk zijn. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG), Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) en nv De Scheepvaart (DS) raden aan om te zwemmen op de locaties in Vlaanderen die aangeduid zijn als zwemwater. Zwemmen in beken, rivieren en kanalen houdt risico’s in.

Lees verder...

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid