Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Woordvoerder Katrien Smet is het vaste aanspreekpunt voor de pers.

Woordvoerder VMMVolg VMM via RSSZij is steeds bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte en duidelijke informatie.

Je kan Katrien Smet bereiken via: k.smet@vmm.be

 Een overzicht van de recente persberichten:

27-11-2020 – informatiedrempel fijn stof Vlaanderen overschreden

Er was de voorbije 24u veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Lees verder...

20-11-2020 Stuurgroep leefmilieukwaliteit in Genk-Zuid

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) stelde vandaag de nieuwe meetresultaten lucht voor in de stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid. Daarnaast maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) een inschatting van de gezondheidsimpact voor de omwonenden van het industriegebied. In de stuurgroep zetelen de betrokken gemeenten, provincie Limburg, Vlaamse overheidsdiensten en het lokale bedrijfsleven.

Lees verder...

29-06-2020 MAP 6 krijgt fitness check

Minister Demir start overleg op met de middenveldorganisaties om MAP 6 bij te sturen. Tijdens die gesprekken zullen initiatieven aan bod komen om de effectiviteit, uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van MAP 6 te verbeteren. De waterkwaliteit blijft immers ook de laatste twee jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit een actuele evaluatie van de waterkwaliteit door de Vlaamse Milieumaatschappij. De toestand van de waterkwaliteit is nog verslechterd ten opzichte van begin 2019, toen MAP 6 van start ging. Het is dan ook geen optie om te wachten op de start van MAP 7 in 2023 om in te grijpen.

Lees verder...

23-06-2020 Veilig zwemmen in Vlaanderen

Met het aangekondigde mooie weer klinkt een verfrissende duik in de waterlopen ongetwijfeld verleidelijk voor sommigen, maar het is ook erg gevaarlijk. Zwemmen, springen en duiken in waterlopen stelt de zwemmer voor onvoorziene risico’s. De Vlaamse Milieumaatschappij en De Vlaamse Waterweg nv willen daarom met deze waarschuwing mensen bewust maken van het gevaar van een duik in het water en raden aan om te zwemmen op de locaties in Vlaanderen die aangeduid zijn als zwemwater. In de zwemzones aan de kust kan het pas vanaf 27 juni.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.