Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers / Archief persberichten / 24-06-2022 Ecologisch herstel en recreatie verbonden in het Schulensbroek

24-06-2022 Ecologisch herstel en recreatie verbonden in het Schulensbroek

Vanaf vandaag kunnen ook mensen met een rolwagen volop genieten van het familiebelevingspad aan het Schulensmeer in Lummen. Meteen een goede gelegenheid voor Natuurpunt en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) om de herinrichtingswerken te tonen in het natuurgebied Schulensbroek. De inrichting van het rietmoeras in de zuidzone van het Schulensmeer zit in de afwerkingsfase, en de aanleg van de paaivijvers en hengelplaatsen aan de noordoost-zijde zijn intussen afgewerkt door VMM. Aan de noordwestelijke oever legden Natuurpunt en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren een (rolwagenvriendelijk) familiebelevingspad aan waarlangs een heus kinderavonturenpad door het bos loopt. Deze werken worden uitgevoerd binnen het Europese Life project Delta en mee ondersteund door de Blue Deal. "Met de herinrichting van het Schulensbroek geven we recreatie en natuur opnieuw alle kansen. We maken een gebied van meer dan 20ha weerbaarder tegen klimaatschokken zoals langdurige droogte en hevige regenval, de natuur krijgt opnieuw ruimte en tijd om volop te groeien en te bloeien en al die schoonheid zal ook maximaal te bewonderen zijn door iedere natuurliefhebber, mobiel en minder mobiel. Want iedereen heeft het recht om te genieten van onze prachtige Limburgse natuur."

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.