Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Nieuw rapport kosten voor riolering

Duurzaam onderhoud en verdere uitbouw van riolering kostte in 2014 gemiddeld 49 euro per Vlaming. Dat rapporteren de gemeenten en intergemeentelijke rioolbeheerders. Lees meer in het rapport 'Kosten voor riolering'

Lees verder...

Milieuverklaring 2015

We vragen als milieumaatschappij grote inspanningen van bedrijven en burgers. Logisch dus dat we zelf het goede voorbeeld geven. Elk jaar gaat de VMM engagementen aan om de duurzaamheid van haar activiteiten nog te verhogen. Die lees je in de milieuverklaring 2015.

Lees verder...

Milieu-informatie à la carte

Snel de juiste milieu-informatie of kerncijfers vinden, dat is vaak een uitdaging. Daarom bieden we via Milieurapport Vlaanderen verschillende diensten aan om jouw zoektocht makkelijker te maken.

Lees verder...

Watervriendelijke groenprojecten vallen in de prijzen

Gisteren hebben lokale besturen het tegen elkaar opgenomen in de finale van de Groene Lente. In de categorie 'Waterrobuust groen', gesponsord en mee gejureerd door de VMM, ging Brugge met de publieksprijs aan de haal. Gent, Vlaams-Brabant en Eeklo zijn de andere laureaten.

Lees verder...

Luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert

Vlaanderen haalt voor het eerst de Europese doelstellingen voor fijn stof, maar wegverkeer blijft voor hoge concentraties stikstofoxiden en zwarte koolstof zorgen. Die conclusies lees je in het nieuwe rapport ‘Luchtkwaliteit in het Vlaamse Gewest in 2014’.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.