Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Uitstekende score voor Vlaams zwemwater

Uitstekende score voor Vlaams zwemwater

24-05-2016
Het is veilig zwemmen in de Vlaamse zwemzones. Het zwemwater aan de kust en in de Vlaamse zwemvijvers scoort in meer dan 80 % van de gevallen uitstekend.

Aan de hand van de wateranalyses van de laatste vier jaar, scoren de meeste Vlaamse zwemwateren ‘uitstekend’ (83,9%) of  ‘goed’ (13,8%). Dat is het hoogste aantal uitstekende zwemwateren ooit.  Er is ook één ‘aanvaardbaar’ zwemwater en voor het eerst een ‘slecht’ zwemwater. Het gaat hier om een nieuwe locatie, de Langerei in Brugge. Daar zijn nog verschillende overstorten actief, waardoor na hevige regenbuien ongezuiverd afvalwater in de waterloop terechtkomt. Daardoor is de zwemwaterkwaliteit er slecht. Als gevolg van deze slechte kwaliteit geldt er het ganse jaar een zwemverbod in deze zone.

Meer weten? Het persbericht lees je hier.

Lees het volledige rapport zwemwaterkwaliteit 2015

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.