Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Pesticidenvrije projecten die inspireren!

Een speelplaats, een dorpsplein, een kerkhof,... enkele decennia geleden was het ondenkbaar om die zonder pesticiden te beheren. Maar ondertussen tonen openbare diensten in de praktijk aan dat het wel kan met een goed ontwerp en doordacht beheer.

Lees verder...

Bouw GOG Kerkebeek gestart

De VMM is gestart met de bouw van een gecontroleerd overstromingsgebied om Sint-Michiels Brugge beter te beschermen tegen overstromingen. Tegen eind 2018 kan het GOG in gebruik worden genomen.

Lees verder...

Activiteitenverslag 2016

Dit jaar is het activiteitenverslag van de VMM geen vuistdik naslagwerk, wel een beknopte infografiek met een overzicht van de kernactiviteiten en -cijfers uit 2016.

Lees verder...

Financiering waterbeleid onder de loep

Tegen 2021 moet het watersysteem van 17 geselecteerde speerpuntgebieden in Vlaanderen in een goede ecologische toestand zijn. Als onderdeel van dat proces, is het overlegplatform ‘Financiering waterbeleid’ van start gegaan. Tegen midden 2018 werken zij een beleidsvoorstel uit om de financiële instrumenten van het integraal waterbeleid te optimaliseren.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.