Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit / Lage-emissiezones in Vlaanderen / Regelgevend kader voor steden en gemeenten / Buitenlandse voertuigen in de lage emissiezones

Buitenlandse voertuigen in de lage emissiezones

De LEZ-regelgeving is van toepassing op alle voertuigen die zich binnen het toepassingsgebied van een LEZ bevinden, dus ook buitenlandse voortuigen.

Buitenlandse voertuigen moeten zich uiterlijk de dag na het binnenrijden van een LEZ registreren via de website of het loket van de betrokken stad (Antwerpen of Gent). Deze registratie moet slechts eenmalig gebeuren om toegang te krijgen tot alle Vlaamse LEZ’s.

Nederlandse voertuigen moeten niet geregistreerd worden, aangezien Nederland de voertuiggegevens van haar voertuigen ter beschikking stelt aan Antwerpen en Gent.

Boetes van overtreders zonder vaste verblijf- of woonplaats in België kunnen onmiddellijk worden geïnd of het voertuig kan tijdelijk in beslag genomen worden. De boetes bedragen tussen de 150€ en 350€. 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.