Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Waterfactuur / WaterRegulator / Documenten WaterRegulator

Documenten WaterRegulator

Hieronder vind je alle werkdocumenten (handleidingen, sjablonen ...) van de WaterRegulator gerangschikt per thema.

Tariefplan en opvolging

De waterbedrijven dienen bij de WaterRegulator een tariefplan in voor 6 jaar, met een jaarlijkse opvolgingsrapportering. Hier vind je de meest recente handleiding en blanco sjablonen voor deze rapporteringen.

Lees verder...

Jaarlijkse tarieven drinkwatercomponent

Ieder jaar worden de tarieven van de drinkwatercomponent op basis van het tariefplan berekend. De eenmalige (niet periodieke) drinkwatertarieven kunnen slechts onder bepaalde omstandigheden ingevoerd of gewijzigd worden en dienen grondig onderbouwd te worden. De richtlijnen daarvoor vind je hier.

Lees verder...

Waterbalans

De Toezichthouder drinkwater en de WaterRegulator vragen de kwantitatieve gegevens over de drinkwaterproductie en -distributie op, wat resulteert in de waterbalans van ieder waterbedrijf en in een waterbalans van de drinkwatersector in Vlaanderen.

Lees verder...

Afsprakenprotocol

De WaterRegulator legt de afspraken voor gegevensuitwisseling en -deling vast in een afsprakenprotocol met de waterbedrijven en sectorvereniging Aquaflanders.

Lees verder...

De WaterRegulator, sub-entiteit van de VMM, focust op tariefregulering kraanwater, prestatie- en efficiëntievergelijking van de waterbedrijven en verkennende en beleidsvoorbereidende onderzoeken om de Vlaamse Regering te adviseren en om transparantie te brengen in de sector.

» Over de WaterRegulator

Infografiek met kerncijfers watersector - gegevens 2021

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.