Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Waterfactuur / WaterRegulator / Documenten WaterRegulator / Tariefplan en opvolging

Tariefplan en opvolging

De waterbedrijven dienen bij de WaterRegulator een tariefplan in voor 6 jaar, met een jaarlijkse opvolgingsrapportering. Hier vind je de meest recente handleiding en blanco sjablonen voor deze rapporteringen.
Demo rapportering gegevens

De WaterRegulator demonstreert in deze 4 video’s de rapportering van de gegevens bij het tariefplan en de opvolging van het tariefplan van het waterbedrijf.

Handleiding tariefplan waterbedrijf

Deze handleiding bevat de modaliteiten voor het indienen van het tariefplan en de opvolgingsrapportering door de watermaatschappijen bij de WaterRegulator. Daarnaast bevat ze de gedetailleerde beschrijving van de door de watermaatschappijen in te vullen inhoud van de sjablonen van de tariefplanrapporteringen.

Verfijnde tariefmethodologie

Vanaf 2023 hanteert de WaterRegulator een vernieuwde tariefmethodologie. Deze infofiche geeft meer uitleg bij de reden voor de verfijning en welke de belangrijkste doelen zijn. Daarnaast geeft de fiche concreet aan wat wijzigt aan de methode, rapportering en regelgeving.

Tariefplannen 2023-2028

Deze infofiche geeft inzicht in de beslissing van de WaterRegulator bij de tariefplannen die ingediend werden in 2022 door AGSO Knokke-Heist, Aquaduin, De Watergroep en Farys. Tevens geeft de fiche een overzicht van de verwachte kostenevoluties bij de waterbedrijven die in 2022 een tariefplan hebben ingediend.

De WaterRegulator, sub-entiteit van de VMM, focust op tariefregulering kraanwater, prestatie- en efficiëntievergelijking van de waterbedrijven en verkennende en beleidsvoorbereidende onderzoeken om de Vlaamse Regering te adviseren en om transparantie te brengen in de sector.

» Over de WaterRegulator

Infografiek met kerncijfers watersector - gegevens 2021

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.