Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Riolering en waterzuivering / Financiering en kostenefficiëntie / Rapportering gemeentelijke sanering

Rapportering gemeentelijke sanering

Jaarlijks moeten steden en gemeenten voor 15 juli rapporteren over het eigen rioolbeheer. Sinds 2021 is die rapportering een stuk vereenvoudigd en een groot deel van de financiële gegevens onmiddellijk doorgegeven via de beleids- en beheerscyclus (BBC).

Wil je ook voordeel trekken uit deze administratieve vereenvoudiging, pas dan zeker de nieuwe richtlijnen toe voor alle financiële verrichtingen voor je rioolbeheer.

Hoe verloopt de rapportering?

  • Een groot deel van de financiële gegevens over je rioolbeheer haalt VMM rechtstreeks uit de databank van Agentschap Binnenlands Bestuur (rapportering in 2022, over het jaar 2021). Alle informatie die via BBC gekend is, zal vooraf ingevuld worden in de online rapporteringstool en zal raadpleegbaar zijn.
  • Let op: Niet alle gewenste financiële info kan eenduidig uit BBC gehaald worden. De velden waarvoor dit niet kan, dienen nog ingevuld te worden in de online rapporteringstool. Je rapporteert ook nog over de kostendrijvers (bv. aantal IBA's) en over de organisatorische en ecologische aspecten van je rioolbeheer aan de Vlaamse Milieumaatschappij.

Start de online rapporteringstool

Hoe werkt het?

Download hier de richtlijnen voor rapportering via de BBC

Deze richtlijnen zijn ook vertaald in een gebruiksvriendelijke handleiding. Kies uit één van de volgende formaten:

Meer informatie?

De resultaten van de rapportering vind je in het rapport ‘Kosten voor riolering’ en bij de bespreking van de werking en evaluatie van saneringsinfrastructuur.

Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur die dan door naar rapportering@vmm.be.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.