Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Renovatie Grote Steunbeer in Diest / Hinder tijdens de werken

Hinder tijdens de werken

Om wateroverlast te voorkomen, moet de Demer tijdens alle werkzaamheden door de Grote Steunbeer kunnen blijven stromen. Daarom worden de waterwerken nauwkeurig gepland en stap voor stap uitgevoerd. Ook wordt de mobiliteitshinder zoveel mogelijk beperkt. De maatregelen die we voorzien tijdens bepaalde werken vind je hieronder terug.

Opgepast! Deze planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. Je vindt hieronder altijd de meest recente informatie terug.

Fase 3 van 18 juni tot midden september 2022
Inname van één rijstrook op Omer Vanaudenhovelaan (R26)

Vanaf 18 juni 2022 wordt er gewerkt aan de zijde van de Ezeldijk. In deze fase wordt de binnenzijde van de Omer Vanaudehovelaan ter hoogte van Ezeldijk ingenomen als werfzone.

Verwachte hinder

Gemotoriseerd verkeer

Op de Omer Vanaudenhovelaan wordt er opnieuw beurtelings verkeer met verkeerslichten ingevoerd. Tijdens het bouwverlof van 9 tot en met 31 juli wordt er niet gewerkt en is er geen verkeershinder.

Fietsers

Er wordt tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad aangelegd op de Omer Vanaudenhovelaan aan de zijde van de Saspoort (Grote Steunbeer).

Fietsers komende van Schaffen richting het centrum van Diest kunnen hierdoor opnieuw de route via de Saspoort volgen. Opgelet: door de werken ter hoogte van Ezeldijk, kan je de Omer Vanaudenhovelaan niet oversteken, maar enkel links of rechts de Omer Vanaudenhovelaan op fietsen via het tijdelijk dubbelrichtingsfietspad.

Openbaar vervoer

De routes van De Lijn veranderen tijdens deze fase niet. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.

Omleidingsplan 3A

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.