Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Renovatie Grote Steunbeer in Diest / Hinder tijdens de werken

Hinder tijdens de werken

Om wateroverlast te voorkomen, moet de Demer tijdens alle werkzaamheden door de Grote Steunbeer kunnen blijven stromen. Daarom worden de waterwerken nauwkeurig gepland en stap voor stap uitgevoerd. Ook wordt de mobiliteitshinder zoveel mogelijk beperkt. De omleidingen die we voorzien tijdens bepaalde werken vind je hieronder terug per zone.

Opgepast! Hoe verder in de tijd, hoe meer onzekerheid er zit op de timing en planning van de werken. Die is afhankelijk van zoveel verschillende parameters dat er altijd wijzigingen kunnen optreden. Je vindt hier wel altijd de meest recente informatie over de hinder.

Zone 1A: Grote Steunbeer

Vanaf maandag 9 augustus 2021 wordt het fiets- en wandelpad aan Saspoort in Diest afgesloten vanaf de Wijerstraat tot aan de Omer Vanaudenhovelaan (R26). De omleidingsborden werden al geplaatst in functie van de werken die maandag 9 augustus starten.

Fietsers en wandelaars komende van Schaffen richting Diest centrum volgen een omleiding via Schoonaerde (N29). Deze omleiding geldt tot eind februari 2022.

Omleidingsplan 1A

Zone 1B: Verbinding Demer en Begijnebeek

Vanaf vrijdag 24 september tot en met vrijdag 19 november wordt de Omer Vanaudenhovelaan (R26) afgesloten vanaf de Schaffensestraat tot aan de Pesthuizenstraat.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de andere zijde van de Ring (R26). De Schaffensepoort en Ezeldijk zijn bereikbaar vanaf de zijde van Schaffen. De Warande en De Halve Maan zijn dan weer bereikbaar vanaf de zijde van Webbekom.

Het openbaar vervoer volgt net als het gemotoriseerd doorgaand verkeer een omleiding via de andere zijde van de Ring (R26). Meer informatie vind je op de website van De Lijn.

Fietsers en wandelaars kunnen via de Ring rond Diest binnendoor de Pesthuizenstraat, Bruidstraat en Schaffensestraat nemen.

Omleidingsplan 1B

Zone 1C: Verbinding Demer en Begijnebeek

Vanaf maandag 22 november 2021 tot en met 15 februari 2022 geldt er eenrichtingsverkeer op de Omer Vanaudenhovelaan vanaf de Pesthuizenstraat tot aan de Schaffensestraat. Het verkeer komende van Webbekom kan de ring rechtsaf opslaan richting het station. Komende van Schaffen volg je de omleiding op de ring via de Fort Leopoldlaan.

Het openbaar vervoer neemt de andere zijde van de Ring (R26) en dit in beide richtingen. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.

Omleidingsplan 1C

Verkeershinder volgende fases

De werken in zone twee ter hoogte van Provinciedomein Halve Maan starten pas midden februari 2022. Meer informatie over de mobiliteitshinder verschijnt later op deze pagina.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.