Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Beheer waterlopen / Lokale projecten / Renovatie Grote Steunbeer in Diest / Hinder tijdens de werken

Hinder tijdens de werken

Om wateroverlast te voorkomen, moet de Demer tijdens alle werkzaamheden door de Grote Steunbeer kunnen blijven stromen. Daarom worden de waterwerken nauwkeurig gepland en stap voor stap uitgevoerd. Ook wordt de mobiliteitshinder zoveel mogelijk beperkt. De maatregelen die we voorzien tijdens bepaalde werken vind je hieronder terug.

Opgepast! Deze planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. Je vindt hieronder altijd de meest recente informatie terug.

Fase 3 van 18 juni tot september 2022

Vanaf vrijdagavond 2 september geen beurtelings verkeer meer op Omer Vanaudenhovelaan (R26)

De werken aan de zijde van de Ezeldijk verlopen vlot. Hierdoor kan gemotoriseerd verkeer en het openbaar vervoer al vanaf vrijdagavond 2 september opnieuw beide rijstroken gebruiken op de Omer Vanaudehovelaan. Het beurtelings verkeer met verkeerslichten komt dus te vervallen.

Fietsers over tijdelijk dubbelrichtingsfietspad nog tot 23 september

Voor fietsers verandert de verkeerssituatie nog niet. Zij blijven tot en met 23 september over het dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de Saspoort (Grote Steunbeer) fietsen. Daarna kunnen zij opnieuw de fietspaden aan beide zijden van de Omer Vanaudenhovelaan gebruiken.

Opgelet: nog steeds werken aan de brug van Ezeldijk

De werken aan de brug ter hoogte van Ezeldijk duren vermoedelijk nog enkele maanden. Fietsers en wandelaars kunnen de brug dus nog niet gebruiken om richting het centrum van Diest te gaan.

Openbaar vervoer

De routes van De Lijn veranderen tijdens deze fase niet. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.

Omleidingsplan 3A

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen, met inbegrip van investeringen, onderhoud, toezicht en ecologisch waterbeheer.

>> Over VMM

Lees hier de brochure

VMM vernieuwt Grote Steunbeer in Diest

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.