Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Waterfactuur / LAC-Water / Tips uit de praktijk / OCMW biedt financiële steun

OCMW biedt financiële steun

Het OCMW van Kontich kent cliënten in sommige gevallen financiële steun toe voor de waterfactuur. Het OCMW van Beerse wil huishoudapparaten in bruikleen geven zodat mensen kunnen sparen voor een eigen, zuinig toestel.

Het OCMW van Kontich bepaalt geval per geval aan de hand van een sociaal-financieel onderzoek welke cliënten financiële steun krijgen.

Wasmachines in bruikleen

Het OCMW van Beerse wil een project opstarten rond huishoudtoestellen. De bedoeling is om mensen zonder toestellen of met oude toestellen die veel water en elektriciteit verbruiken, toestellen in bruikleen te geven en hen ondertussen te laten sparen voor een nieuw toestel. Ook onderzoekt het OCMW de mogelijkheid om mensen te ondersteunen zodat ze meteen een nieuw toestel kunnen kopen. Ze zouden dan middelen krijgen van het OCMW en van sponsors.

Dit project is gegroeid vanuit de praktijk. Een alleenstaande moeder met vier kinderen had geen wasmachine en raakte moeilijk bij de wasserette. Het verhaal kwam naar boven door contact met een van de ervaringsdeskundigen. Het OCMW gaf aan dit gezin een wasmachine in bruikleen van de lokale Welzijnsschakel. De vrouw betaalt elk maand 5 euro om het toestel te gebruiken. Die 5 euro spaart ze om een eigen toestel te kunnen kopen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.