Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Waterfactuur / LAC-Water / Tips uit de praktijk / Concrete afspraken met de watermaatschappij

Concrete afspraken met de watermaatschappij

In dit sjabloon kan je de afspraken tussen watermaatschappij en OCMW vastleggen.
Herinneringskosten laten vallen

Er was een goede samenwerking tussen het OCMW van Lier en Pidpa. De watermaatschappij liet in overleg met het OCMW in sommige dossiers herinneringskosten vallen.

Uitgebreide verantwoordingsnota’s & digitale tool

De verantwoordingsnota’s van water-link bevatten erg veel informatie, wat het werk voor het OCMW van Antwerpen vereenvoudigt. Daarnaast stelt water-link een digitale tool ter beschikking van maatschappelijk werkers. Welke facturen werden niet betaald? Is het incassobureau aan zet of worden facturen gerechtelijk ingevorderd? Lopen er betaalplannen? … Het is allemaal terug te vinden via de tool.

Administratief medewerkers van het OCMW gaan aan de slag met de verantwoordingsnota’s. Ze gaan na of het dossier gekend is en zoeken informatie op over de woonsituatie van de klant (vrijstaande woning, appartement …), de burgerlijke stand, het verblijfsstatuut … Dat bespaart de maatschappelijk werker veel tijd en energie.

Of dit systeem te harmoniseren is voor alle watermaatschappijen is het onderzoeken waard.

Update van dossiers geven

In de periode tussen ontvangst van de verantwoordingsnota’s en de LAC-zitting krijgt de energiemedewerker van OCMW Dendermonde nog een update van de verantwoordingsnota’s van Farys. Als klanten intussen betaalden of als er andere wijzigingen zijn, is de energiemedewerker op de hoogte. Die aanpak geeft niet alleen een correcter beeld van een dossier op dat moment, maar bespaart ook tijd.

Het doorgeven van updates is een goede praktijk die watermaatschappijen wel vaker toepassen.

Verantwoordingsnota’s op tijd doorgeven

Vanwege de grote hoeveelheid LAC-dossiers heeft het OCMW van Gent met Farys afgesproken om de verantwoordingsnota’s zes weken op voorhand door te sturen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.