Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Life Delta / Projectupdates / Hengelinfrastructuur ten noorden van het meer afgerond

Hengelinfrastructuur ten noorden van het meer afgerond

13-09-2021
De werken voor de vishengelinfrastructuur en de vispaaigracht ten noorden van het meer werden deze week afgerond. Deze zone is vanaf nu terug volledig toegankelijk

Ondertussen zijn ook de grondwerken langs de zuidelijke oever van het meer terug opgestart, onder meer met verondieping van de baai in de zuidoostelijke zone van het meer. We duimen voor een droog najaar zodat we de werken begin volgend jaar kunnen afronden.

Het werfinfobord voor recreanten werd aangepast aan de nieuwe situatie en de oude borden zullen vervangen worden.

 Vernieuwd infobord werken Schulensmeer september 2021

De VMM coördineert het integraal waterbeleid. Ze volgt de toestand van de watersystemen op, beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie en het grondwater, plant en houdt toezicht op de zuiveringsinfrastructuur en ontwikkelt beleidsinstrumenten om de gewenste milieudoelstellingen voor water te bereiken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.