Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Life Delta / Projectupdates / Werken aan herinrichting Schulensmeer hervat

Werken aan herinrichting Schulensmeer hervat

03-09-2021
Het waterniveau in het meer is na de overvloedige regenval van juli vulling voldoende gezakt om de herinrichtingswerken terug op te starten.

De komende weken worden de resterende werken aan de vishengelinfrastructuur, de verbreding van de noordelijke gracht en het herstel van de onverharde weg uitgevoerd. De aannemer zal deze zone daarom tijdelijk terug afsluiten. Volgens de huidige planning en onder voorbehoud van weerverlet kan deze zone vanaf tweede deel september volledig vrijgegeven worden aan recreanten.

Ook het grondwerk voor de opvulling en uitbreiding van het meer wordt de komende weken terug opgestart. Hierbij zal men onde andere. starten met de opvulling van de zuidoostelijke baai.

Doordat de werken geruime tijd hebben stilgelegen zijn de werfinfoborden rondom het meer niet meer up-to-date. Deze worden zo snel mogelijk vernieuwd.

De VMM coördineert het integraal waterbeleid. Ze volgt de toestand van de watersystemen op, beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie en het grondwater, plant en houdt toezicht op de zuiveringsinfrastructuur en ontwikkelt beleidsinstrumenten om de gewenste milieudoelstellingen voor water te bereiken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.