Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit / Groene mobiliteit / Milieuvriendelijke brandstoffen

Milieuvriendelijke brandstoffen

Elk voertuig heeft een impact op het milieu. In de eerste plaats door de uitstoot bij het rijden, maar ook door de productie van de brandstof en van het voertuig zelf. Er is steeds meer aandacht voor alternatieve brandstoffen die milieuvriendelijker zijn dan de traditionele.

We spreken ook wel over ‘clean power for transport’, zoals de Europese richtlijn hierover genoemd werd. Het gaat dan over voertuigen die rijden op elektriciteit, aardgas of waterstof. Ze zorgen op korte termijn voor een betere luchtkwaliteit, minder CO2-uitstoot en minder geluidsoverlast.

Meer informatie over milieuvriendelijke brandstoffen en het gevoerde beleid

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.