Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit / Groene mobiliteit / Groene verkeersbelastingen (Vlaamse Belastingdienst)

Groene verkeersbelastingen (Vlaamse Belastingdienst)

De Vlaamse overheid stimuleert particulieren milieuvriendelijke voertuigen aan te kopen via de verkeersbelastingen. De verkeersbelastingen bestaan uit een eenmalige bijdrage bij inschrijving van het voertuig (BIV) en de jaarlijkse verkeersbelasting.

De Belasting op Inverkeerstelling (BIV) is volledig gebaseerd op de uitstoot van het voertuig (CO2-uitstoot, uitstoot fijn stof, brandstoftype, euronorm en aanwezigheid roetfilter). Voor tweedehandswagens wordt rekening gehouden met de leeftijd van het voertuig volgens datum eerste inschrijving. Meer informatie over de BIV

Voor de personenauto’s, de auto’s voor dubbel gebruik, minibussen die bij de DIV zijn ingeschreven vanaf 01.01.2016 wordt de jaarlijkse verkeersbelasting berekend op basis van de fiscale PK, maar wordt deze aangepast overeenkomstig de CO2-uitstoot, de euronorm en de brandstofsoort. Meer informatie over de verkeersbelasting

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.