Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit / Groene mobiliteit / Groene mobiliteit bij de Vlaamse overheid

Groene mobiliteit bij de Vlaamse overheid

Tegen eind 2030 wil de Vlaamse overheid de CO2-uitstoot veroorzaakt door het brandstofverbruik van haar dienstvoertuigen met 40% verminderen. Daarnaast is een minimum ecoscore verplicht bij de aankoop van voertuigen en koopt de Vlaamse overheid bijna geen diesels meer aan (enkel voor categorieën waarvoor en geen alternatieven zijn).

Er wordt ook een gemiddelde ecoscore voor het ganse wagenpark en de personenwagens opgelegd. Daarnaast worden vanaf 2021 enkel nog elektrische (BEV en FCEV), plug-in hybride (PHEV, CO2-uitstoot max. 50 g/km), volledig hybride en CNG personenwagens aangekocht of geleased. Bestelwagens volgen 2 jaar later, in 2023, met gelijkaardige ambities/restricties.

De omzendbrief bevat ook normen voor zuinige en stille banden en legt regels vast voor de vervreemding van dienstvoertuigen, met aandacht voor recyclage en het respecteren van de milieubeleidsovereenkomsten.

Meer informatie over hoe ze de Vlaamse overheid dit wil realiseren vind je in het Intern Klimaat plan Vlaamse Overheid

Meer informatie over de aankoop van milieuvriendelijke voertuigen door de Vlaamse Overheid

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.