Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen / FAQ buiten stoken / Wat wordt bedoeld met een sfeerverwarmer?

Wat wordt bedoeld met een sfeerverwarmer?

Het gebruik van een vuurkorf of vuurschaal is toegelaten.

De milieuwetgeving voorziet enkele specifieke uitzonderingen op het verbod op verbranding in open lucht. Eén van deze uitzonderingen is het verbranden van droog onbehandeld hout of een vaste fossiele brandstof in een sfeerverwarmer.

Een sfeerverwarmer is in de milieuwetgeving gedefinieerd als ‘vrijstaande of ingebouwde installatie waarvan de brandstof vast is en die bedoeld is om buitenshuis te verwarmen’. Een vuurschaal of vuurkorf wordt beschouwd als een sfeerverwarmer. 

In een vuurschaal mag wel enkel droog en onbehandeld hout worden gebruikt.

Er zijn geen beperkingen over de plaats of het tijdstip voor het gebruik van een vuurschaal.

Het kan wel zijn dat er omwille van de droogte een verbod is op het maken van vuur, of dat er binnen een stad of gemeente wel bepaalde verbodsbepalingen gelden. Om dit te weten te komen, kan je de gemeente contacteren

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.