Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Life Delta / Projectupdates / Voorbereidende werken Schulensmeer opgestart

Voorbereidende werken Schulensmeer opgestart

01-10-2020
Van 1 tot 16 oktober voert de aannemer de voorbereidende werkzaamheden uit voor de herinrichting van het Schulensmeer

Op onderstaand plan kan je terugvinden welke paden bereikbaar blijven en welke zones afgesloten worden tijdens de werkuren in de periode van 1/10/20 tem 16/10/20. Van zodra de werken opschuiven naar andere zones zal er een nieuw werfinfoplan gemaakt worden. Het werfinfoplan zal ook ter plaatse worden uitgehangen.

Vanaf vrijdag 2/10 zal ook de boeienlijn geplaatst worden volgens de bestaande regeling.

Plan van de werken aan het Schulensmeer tot augustus 2021

Waarom deze werken?

Deze werken zijn noodzakelijk om het onderwatermilieu te verbeteren en het leefgebied van moeras- en weidevogels te herstellen. Ook het waterbergende vermogen van de vallei wordt hiermee vergroot. De werken gebeuren binnen het Europese LIFE Delta project en eindigen in 2022.

De VMM coördineert het integraal waterbeleid. Ze volgt de toestand van de watersystemen op, beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie en het grondwater, plant en houdt toezicht op de zuiveringsinfrastructuur en ontwikkelt beleidsinstrumenten om de gewenste milieudoelstellingen voor water te bereiken.

» Over VMM

Logo Europees subsidiëringsprogramma Life.logo Life project Demer Delta

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.