Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Life Delta / Projectupdates / Natuurlijke schuimvorming door waterverplaatsing van grondwerken

Natuurlijke schuimvorming door waterverplaatsing van grondwerken

09-12-2020
Momenteel zijn er grondwerken bezig ter hoogte van het groot eiland. Hierbij vormt zich schuim, dat met de wind wordt meegevoerd richting de noordelijke oever ter hoogte van ’t Vloot.

Schuimvorming is een natuurlijk proces: door de waterverplaatsing bij het inbrengen van het zand worden organische stoffen in het water ‘opgeklopt’ tot drijvend schuim. Het oogt niet aangenaam, maar is  zeker niet schadelijk. Het schuim zal ook vanzelf weer verdwijnen.

We bekijken samen met de aannemer of we het schuim kunnen tegenhouden, bijvoorbeeld door een drijvend scherm ter hoogte van de werkzone te plaatsen.

De VMM coördineert het integraal waterbeleid. Ze volgt de toestand van de watersystemen op, beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie en het grondwater, plant en houdt toezicht op de zuiveringsinfrastructuur en ontwikkelt beleidsinstrumenten om de gewenste milieudoelstellingen voor water te bereiken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.