Vlaanderen.be www.vmm.be

Mogelijk felle buien met lokale wateroverlast

Vanaf zaterdag 24 juli tot en met donderdag 29 juli worden regelmatig buien voorspeld, met kans op lokaal onweer. Van zaterdagnamiddag 15u tot middernacht kondigt het KMI code oranje af voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. In heel Vlaanderen zijn er felle buien met veel neerslag op korte tijd mogelijk die plaatselijk voor wateroverlast kunnen zorgen. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Life Delta / Projectupdates / Natuurlijke schuimvorming door waterverplaatsing van grondwerken

Natuurlijke schuimvorming door waterverplaatsing van grondwerken

09-12-2020
Momenteel zijn er grondwerken bezig ter hoogte van het groot eiland. Hierbij vormt zich schuim, dat met de wind wordt meegevoerd richting de noordelijke oever ter hoogte van ’t Vloot.

Schuimvorming is een natuurlijk proces: door de waterverplaatsing bij het inbrengen van het zand worden organische stoffen in het water ‘opgeklopt’ tot drijvend schuim. Het oogt niet aangenaam, maar is  zeker niet schadelijk. Het schuim zal ook vanzelf weer verdwijnen.

We bekijken samen met de aannemer of we het schuim kunnen tegenhouden, bijvoorbeeld door een drijvend scherm ter hoogte van de werkzone te plaatsen.

De VMM is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.