Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Afwegingskader prioritair watergebruik tijdens droogte / Projectupdates / Projectupdate 19 januari 2021

Projectupdate 19 januari 2021

25-01-2021
Op 19 januari vond de vijfde en laatste workshop plaats van de werkbank voor de opmaak van het reactief afwegingskader voor prioritair watergebruik bij waterschaarste.

Omwille van de covid-19 maatregelen werd de workshop opnieuw digitaal georganiseerd, met in totaal 74 deelnemers en een goed gevuld programma:

  • terugkoppeling over het bilateraal overleg met de verschillende sectoren en domeinen;
  • presentatie van de nieuwe resultaten voor het Demerbekken 
  • presentatie van het dashboard voor het handig voorstellen van de informatie uit het afwegingskader.

Voorlopige versie van de dashboardpagina over de indicatoren

Figuur: voorlopige versie dashboardpagina met indicatoren

Bekijk hier de presentaties van de sessie

Noteer 9 maart alvast in je agenda

Op 9 maart 2021 organiseren we een afsluitend, online event over het afwegingskader. Noteer die datum dus zeker al in je agenda.

De VMM coördineert het integraal waterbeleid. Ze volgt de toestand van de watersystemen op, beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie en het grondwater, plant en houdt toezicht op de zuiveringsinfrastructuur en ontwikkelt beleidsinstrumenten om de gewenste milieudoelstellingen voor water te bereiken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.