Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Wat kan jij doen? / Spelen en leren / Educatief pakket Luchtkwaliteit

Educatief pakket Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is op sommige dagen niet uit de actualiteit weg te branden. Ongetwijfeld stellen heel wat leerlingen dan vragen in de klas: “Wat is dat nu juist: fijn stof?”. Met dit educatief pakket leren kinderen van 9 tot 11 in vier razend interessante en actieve lessen alles wat ze moeten weten over lucht, de kwaliteit, de verontreiniging… Download het pakket via de link onderaan.

Educatief pakket

Kennis over luchtkwaliteit en luchtverontreiniging is essentieel om ons gedrag te wijzigen en de juiste keuzes te maken. Dit pakket zit dan ook vol proefjes, spelletjes en doe-opdrachten. Alle lessen zijn afgetoetst aan de eindtermen voor het schooljaar 2016 - 2017.

  • Bekijk zeker ook eens de 7 filmpjes waarin kinderen hun kijk geven op een vraag over luchtkwaliteit en een gekke professor telkens de vraag beantwoordt.
  • En speel de game ‘Clean Air Quest’ waarin kinderen zelf de strijd kunnen aanbinden met de slechte luchtkwaliteit.

Download het educatief pakket Luchtkwaliteit

 

De VMM, jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.

» Over VMM

Alles over kraanwater, loden leidingen vervangen, putwater controleren en veilig omspringen met regenwater.

Pesticiden gebruiken? Nee dank je. Er zijn voldoende milieuvriendelijke alternatieven. Surf naar www.vmm.be/zonderisgezonder

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.