Vlaanderen.be www.vmm.be

Stookadvies: informatiedrempel fijn stof overschreden

22-02-2018 Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, adviseren we de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Wat kan jij doen? / Spelen en leren / Clean Air Quest

Clean Air Quest

De wereld geraakt stilaan verstikt door de slechte luchtkwaliteit. Kan jij ons redden? Speel het spel online of download de app.

Clean Air Quest

Google Play Store Apple App Store Windows app store

 

 

In het spel moet een jonge held de luchtkwaliteit in zijn vervuilde stad verbeteren. Daarvoor krijgt hij de hulp van zijn leerkracht, die toevallig ook een briljant uitvinder is. Doorheen 6 missies ontdekt onze held de bronnen van luchtvervuiling en oplossingen.

Behalve online kan het spel ook gedownload worden als app voor iOS, Android en Windows. Klik daarvoor door op de logo's van de appstores.

Deze game is ontwikkeld binnen het Europese Interregproject JOAQUIN.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Alles over kraantjeswater, loden leidingen vervangen, putwater controleren en veilig omspringen met regenwater.

Pesticiden gebruiken? Nee dank je. Er zijn voldoende milieuvriendelijke alternatieven. Surf naar www.vmm.be/zonderisgezonder

Speel milieu-educatieve spelletjes op www.floepje.be

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid