Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Onze woordvoerder Katrien Smet is bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via k.smet@vmm.be of 053 72 62 22.

02-03-2016 Bekendmaking campagne 30 Dagen Waterwinst

Je wil best water winnen dat gratis uit de lucht komt gevallen, of verstandig omgaan met datgene wat uit de kraan komt? Wat moet je nu precies doen om je waterverbruik voordelig te maken, zowel ecologisch als economisch? Leer er alles over tijdens 30 dagen waterwinst, de campagne van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie. Tijdens de maand april wordt de Vlaming op een resem tips getrakteerd om verschillende soorten water optimaal in te zetten. Want kraan- en regenwater op de juiste manier gebruiken, levert een aanzienlijk voordeel op, zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

Lees verder...

21-01-2016 Stuurgroep leefmilieukwaliteit in Genk-Zuid

Vandaag vond de stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid plaats waarin de betrokken gemeenten, provincie Limburg, Vlaamse overheidsdiensten en het lokale bedrijfsleven zetelen. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) stelde de nieuwe meetresultaten lucht voor. Het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) maakte een inschatting van de betekenis van deze meetresultaten voor de gezondheid van de omwonenden van het industriegebied.

Lees verder...

01-12-2015: Riviercontract Maarkebeek moet overstromingsrisico verminderen

De bewoners van de vallei van de Maarkebeek hadden al meermaals te kampen met wateroverlast. Op 1 december ondertekenen de Vlaamse Milieumaatschappij, de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Oudenaarde en de gemeente Maarkedal daarom een riviercontract voor de Maarkebeek. Dit riviercontract omvat tal van maatregelen die het overstromingsrisico in het stroomgebied moeten verminderen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.