Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

We zijn bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via pers@vmm.be of 053 72 62 22.

06-06-2014: Controle zwemwaterkwaliteit voor een gezond badseizoen

De komende dagen wordt mooi en warm weer verwacht. Zeker met het verlengde weekend voor de deur is dit een ideale start van het badseizoen, zowel aan de Vlaamse kust als in de zwemvijvers en recreatiewateren in het binnenland. Veilig en gezond zwemmen vereist in de eerste plaats een goede zwemwaterkwaliteit. De Vlaamse overheid houdt daarom een oogje in het zeil en rapporteert de actuele resultaten op www.kwaliteitzwemwater.be.

Lees verder...

22-05-2014: VMM laat vissen in Vlaanderen weer migreren

Overal ter wereld vinden op Wereldvismigratiedag activiteiten plaats om het publiek bewust te maken van het belang van natuurlijke rivieren waarin vissen kunnen migreren van en naar hun geboortegronden. Ook de Vlaamse Milieumaatschappij doet mee. Op vrijdag 23 mei organiseert de VMM een leerrijke wandeltocht langs de recent aangelegde visdoorgang op het domein van Herkenrode (Hasselt).

Lees verder...

19-05-2014: Gezamenlijke monitoring waterkwaliteit Maas

Zowel Vlaanderen als Nederland monitoren de waterkwaliteit van de Maas. Tot nu toe werd dat apart van elkaar gedaan, maar op 19 mei ondertekenen Rijkswaterstaat en de Vlaamse Milieumaatschappij een samenwerkingsovereenkomst om de watermonitoring samen op te pakken. Dit voorkomt dubbel werk. Bovendien werkt het kostenbesparend en is het een voorbeeld van de versterkende samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op het gebied van de Maas.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.