Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

Onze woordvoerder Katrien Smet is bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via k.smet@vmm.be of 053 72 62 22.

23-06-2016 Stuurgroep leefmilieukwaliteit in Genk-Zuid

Vandaag vond de stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid plaats waarin de betrokken gemeenten, provincie Limburg, Vlaamse overheidsdiensten en het lokale bedrijfsleven zetelen. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) stelde de nieuwe meetresultaten lucht voor. Het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) maakte een inschatting van de betekenis van deze meetresultaten voor de gezondheid van de omwonenden van het industriegebied.

Lees verder...

03-06-2016 Lancering ‘Mijn gifvrije tuin’ op Velt-Ecotuindagen

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni zijn er de Velt-Ecotuindagen, waarbij meer dan honderd Vlaamse ecologische tuinen vrij te bezoeken zijn. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege zal op zondag 5 juni een van die tuinen bezoeken in Gent. Ze zal er de nieuwe webtool ‘Mijn gifvrije tuin’ van de Vlaamse Milieumaatschappij lanceren, het digitale draaiboek om elk type tuin gemakkelijk op een pesticidevrije manier te onderhouden.

Lees verder...

24-05-2016 Uitstekende score voor Vlaams zwemwater

Het is veilig zwemmen in de Vlaamse zwemzones. Het zwemwater aan de kust en in de Vlaamse zwemvijvers scoort in meer dan 80 % van de gevallen uitstekend. Dat blijkt uit de langetermijnbeoordeling van alle zwemvijvers en badzones aan de kust door de Europese Commissie. Dankzij de frequente wateranalyses van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), wordt een verminderde waterkwaliteit ook snel opgemerkt.

Lees verder...

20-05-2016 Vissen zwemmen steeds vrijer in Vlaanderen

Vissen komen in Vlaanderen vaak in een doodlopende ‘straat’ terecht. Door obstakels in de waterloop komen ze vast te zitten, kunnen ze niet naar hun paaiplaatsen, geraken ze gewond of sterven ze. Die knelpunten werkt de Vlaamse Milieumaatschappij stelselmatig weg. Met resultaat: 180 nieuwe of herstelde doorgangen die de voorbije jaren werden gerealiseerd, zorgen voor duidelijk meer vis in onze waterlopen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.