Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers

Pers

We zijn bereikbaar voor je vragen en bereid om je bij te staan in je zoektocht naar correcte informatie via pers@vmm.be of 053 72 62 22.

04-08-2016 Kortenaken werkt aan nieuwe maatregelen tegen lokale wateroverlast

In het weekend van 23 en 24 juli werd de gemeente Kortenaken getroffen door ernstige wateroverlast. Een uitzonderlijk grote hoeveelheid neerslag lag aan de basis van deze watersnood. Op vrijdag 29 juli, binnen de week na de wateroverlast, vond er in het gemeentehuis van Kortenaken een vergadering plaats, op initiatief van Burgemeester Patrick Vandijck, om de wateroverlast te bespreken en te evalueren. De gemeente Kortenaken, de Vlaamse Milieumaatschappij, en Watering Velpedal bekeken samen welke initiatieven kunnen genomen worden, om beter gewapend te zijn tegen hevige lokale neerslag.

Lees verder...

14-07-2016 Sociale statistieken drinkwater 2015 beschikbaar

De relatie tussen de watermaatschappijen en de rioolbeheerders en hun klanten wordt sinds 2011 in belangrijke mate bepaald door het algemeen waterverkoopreglement. Jaarlijks wordt hierover gerapporteerd door de Vlaamse Milieumaatschappij. Het rapport ‘Statistieken toepassing Algemeen Waterverkoopreglement 2015’ bevat gegevens over onder meer het aantal klanten, ontvangen klachten, het opvolgen van wanbetaling, de werking van de lokale adviescommissie en het aantal afsluitingen van de watertoevoer.

Lees verder...

08-07-2016 Veilig zwemmen in Vlaanderen

Met het mooie weer kan een verfrissende duik heerlijk zijn. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG), Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) en nv De Scheepvaart (DS) raden aan om te zwemmen op de locaties in Vlaanderen die aangeduid zijn als zwemwater. Zwemmen in beken, rivieren en kanalen houdt risico’s in.

Lees verder...

23-06-2016 Stuurgroep leefmilieukwaliteit in Genk-Zuid

Vandaag vond de stuurgroep leefmilieukwaliteit Genk-Zuid plaats waarin de betrokken gemeenten, provincie Limburg, Vlaamse overheidsdiensten en het lokale bedrijfsleven zetelen. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) stelde de nieuwe meetresultaten lucht voor. Het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) maakte een inschatting van de betekenis van deze meetresultaten voor de gezondheid van de omwonenden van het industriegebied.

Lees verder...

03-06-2016 Lancering ‘Mijn gifvrije tuin’ op Velt-Ecotuindagen

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni zijn er de Velt-Ecotuindagen, waarbij meer dan honderd Vlaamse ecologische tuinen vrij te bezoeken zijn. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege zal op zondag 5 juni een van die tuinen bezoeken in Gent. Ze zal er de nieuwe webtool ‘Mijn gifvrije tuin’ van de Vlaamse Milieumaatschappij lanceren, het digitale draaiboek om elk type tuin gemakkelijk op een pesticidevrije manier te onderhouden.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.