Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / September 2015 / Nieuwe standaard voor uitwisseling rioleringsgegevens

Nieuwe standaard voor uitwisseling rioleringsgegevens

24-09-2015
In overleg met de rioleringssector is een nieuwe standaard voor de uitwisseling van rioleringsgegevens vastgelegd. Daarmee kan de VMM een nieuwe gebiedsdekkende en gedetailleerde rioleringsdatabank voor Vlaanderen opbouwen, in medebeheer van de steden, de gemeenten en de rioolbeheerders.

De uitwisselingsstandaard is gebaseerd op het Informatie Model voor Kabels en Leidingen (IMKL - gebruikt in het Kabel- en Leiding Informatieportaal KLIP) en de INSPIRE dataspecificaties voor nutsleidingen.

Deze afspraak met de rioleringssector kadert in een breder plan voor de uitbouw van het Afvalwater Informatiesysteem (AWIS). AWIS zal alle relevante informatie over de uitbouw van saneringsinfrastructuur samenbrengen en linken aan de beschikbare informatie bij de gemeenten en rioolbeheerders. Zo wil de VMM zorgen voor een vereenvoudigde en betere dienstverlening en interbestuurlijke samenwerking met alle betrokken partijen.

In samenspraak met de rioleringssector krijgt de implementatie van de nieuwe rioleringsdatabank en daarbij ook AWIS vorm. AWIS wordt modulair uitgewerkt tussen 2015 en 2020. Stelselmatig voegen we nieuwe functionaliteiten toe.

Download het uitwisselingsmodel

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 24 september 2015

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.