Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / September 2015 / Werken aan waterlopen

Werken aan waterlopen

24-09-2015
De VMM voert heel wat werken aan haar waterlopen uit. Op dit ogenblik zijn we onder meer aan de slag op de Poekebeek, de Warmbeek, de IJse, de Jeker en de Aa

Voor werken aan waterlopen kiezen we steeds voor een integrale aanpak. Zo willen we het risico op overstromingsschade beperken, een goede ecologische toestand voor de waterlopen realiseren en bovendien de werken goed afstemmen met de omliggende gebieden (wonen, landbouw, natuur,…).

Vistrappen op de Poekebeek en de Warmbeek

Op de Poekebeek en de Warmbeek legt de VMM vistrappen aan. Hierdoor zullen vissoorten zoals paling, winde, bermpje, riviergrondel ... eindelijk weer vrijuit op- en afwaarts kunnen migreren en hun paaiplaatsen bereiken. Op de Warmbeek is het de bedoeling om het leefgebied van de zeer zeldzame beekprik, een Europees beschermde soort, sterk uit te breiden.

Meer over:

Oeverherstel aan de IJse en de Jeker

Op onder meer de IJse en de Jeker werkt de VMM aan het herstel van de rivieroevers. Dergelijke werken maken de waterlopen weer veel aantrekkelijker. De Jeker pronkt nu opnieuw in het centrum van Lauw. De vernieuwde oevers zijn daarnaast ook goed nieuws voor wandelaars. Zo is het langs het vernieuwde IJsepad aangenaam vertoeven.

Foto’s van het oeverherstel van de Jeker vind je op de VMM-Facebookpagina

Dijkaanleg op de Aa

Op de Aa afwaarts van Turnhout legt de VMM de komende maanden dan weer een nieuwe dijk aan. Hier willen we het overstromingsrisico sterk inperken. De dijk zal voor de nodige bescherming van het industrieterrein zorgen.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 24 september 2015

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.