Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Stem de Zenneterrassen naar de publieksprijs Publieke Ruimte

Stem de Zenneterrassen naar de publieksprijs Publieke Ruimte

04-04-2024
De Zenneterrassen brengen bezoekers tot vlakbij de Zenne. In samenwerking met stad Halle heeft de VMM avontuurlijke stapstenen en toegankelijke rustplekken aangelegd, in harmonie met zorgvuldig gekozen beplanting. Dit project rond waterbeleving is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 23 april.

Zenneterrassen brengen bezoekers tot bij het water

De waterkwaliteit van de Zenne in Halle is in de afgelopen decennia sterk verbeterd. Het werd dus hoog tijd om de waterloop weer beleefbaar te maken en de connectie met de stad te herstellen. De unieke Zenneterrassen nodigen met hun toegankelijke rustplekken en avontuurlijke stapstenen bezoekers uit om de waterloop van dichtbij te ervaren.

Breng je stem uit voor de publieksprijs

De Zenneterrassen zijn genomineerd in de categorie stedelijke projecten voor de Prijs Publieke Ruimte, die door een vakjury wordt toegekend op het Congres Publieke Ruimte op 24 april. Daarnaast maakt het project kans op de publieksprijs. In de strijd om deze publieksprijs nemen we het op tegen vijf andere projecten.

Stem op de Zenneterrassen (t.e.m. 23 april) 

 

 

VMM-projecten eerder al in de prijzen gevallen

In 2021 vielen we samen met onze partners al in de prijzen met het stadsproject in Tongeren, en in 2022 deden we dat opnieuw met het herinrichtingsproject aan de Kalkense Meersen. Onze herinrichtingsprojecten worden sterk gewaardeerd door bewoners en bezoekers, en daar zijn we trots op. 

Over het Congres Publieke Ruimte

Infopunt Publieke Ruimte is dé kennis- en netwerkorganisatie rond alles wat met openbare ruimte in Vlaanderen en Brussel te maken heeft. Het jaarlijks Congres Publieke Ruimte op woensdag 24 april brengt iedereen die betrokken is bij beleid, planning, ontwerp, inrichting en beheer van publieke ruimten samen in Antwerpen. Op het Congres vindt ook de prijsuitreiking plaats.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.